Poziv za učešće u radu okruglog stola

Poziv za učešće u radu okruglog stola

U sredu, 22.05.2019. godine na Univerzitetu Singidunum održaće se okrugli sto pod nazivom ”Zelene javne nabavke”. Koristimo priliku da vas pozovemo da budete deo pomenutog događaja koji će se organizovati u prostorijama Univerziteta, Bulevar Peke Dapčevića bb (Kumodraška ulica br. 261a), u sali 001 sa početkom u 13:00 časova. Moderatori okruglog stola su prof. dr Marija Kostić i prof. dr Žaklina Spalević.

Okrugli sto treba da sagleda savremeni dualizam u definisanju pravne problematike koja se u današnjem visokotehnoškom društvu svakodnevno javlja. Stoga ćemo posmatrati pravne aspekte procesa zelenih javnih nabavki gde naručilac vrši nabavku robe, usluga i izvođenje radova sa smanjenim uticajem na životnu sredinu kroz njihov celokupni životni vek, kada se uporede sa robama, uslugama i radom sa istom primarnom funkcijom, a koje bi inače bile nabavljene. Takođe, razmatraće se zaštita autorskih prava na internetu, u sajber prostoru kao novom okruženju u kome se autorska prava krše sa specifičnim radnjama i gde se javlja specifična istražna forenzika u cilju dokazivanja krivičnih dela i zaštite autorskih prava u ovom okruženju.

U okviru okruglog stola pod nazivom ”Zelene javne nabavke” obratiće se sledeći govornici:

  1. Sandra Dokić, sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije;
  2. Jasmina Blagojević, šef odseka za javne nabavke, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Republike Srbije;
  3. dr Snežana Stojanović, vanredni profesor Poslovnog i pravnog fakulteta Univerziteta Union Nikola Tesla;
  4. Jasmina Kovjanić, master menadžer za javne nabavke i diplomirani  ekonomista. VINCI Airport Serbia, Rukovodilac za obračun zarada i sertifikovano lice za sprovođenje i izvršenje postupaka javnih nabavki.

U okviru okruglog stola na temu ”Zaštita autorskih prava na internetu” govoriće:

  1. dr Gordana Damjanović, docent Pravnog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici;
  2. dr Zdravko Grujić, docent Pravnog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Agendu okruglog stola možete pogledati ovde.

Za dodatna pitanja možete se obratiti na sledeću e-mail adresu: finiz@singidunum.ac.rs.

Back to Top