FINIZ 2014

Poštovani prijatelji konferencije,
Dragi učesnici skupa,

(110412154901)_-_US-latinicana završetku ove konferencije možemo konstatovati da su postavljeni ciljevi našeg naučnog skupa ostvareni: želeli smo da učestvuje veliki broj autora, da radovi budu kvalitetni i da imamo veliki broj učesnika skupa. Smatramo i da su autori pišući i izlažući svoje radove unapredili svoja znanja i veštine. Okupljajući na jednom poslu ljude koji se bave naukom i one koji neposredno rade računovodstvene poslove ili koriste računovodstvene informacije uspeli smo da i jednima i drugima obezbedimo prave sagovornike. Uspostavljeni međusobni kontakti, takođe, predstavljaju uspeh naše konferencije. Održavanje ovakve konferencije doprinelo je i daljem učvršćivanju ugleda našeg Univerziteta. Konferencija je pokazala da imamo puno prijatelja koji prate i podržavaju rad našeg Univerziteta.

Na osnovu urađenih i prikazanih radova opšti zaključak je da postoje brojne mogućnosti za poboljšanje finansijskog izveštavanja, pogotovu u našoj zemlji, kako bi ono na pravi način odgovorilo zahtevima korporativnog upravljanja.

Konferencija je ukazala i na dva pravca globalnih promena u računovodstvenoj struci:

  • seljenje računovodstva i radnih mesta računovođa iz jedne zemlje u drugu u okviru globalizacije računovodstvenih poslova,
  • promena organizovanja računovodstva: promena u načinu čuvanja podataka, softvera i načinu korišćenja tih podataka.

Konferencija je ukazala i na neke od mogućih pravaca delovanja računovođa i korisnika finansijskih informacija u pravcu poboljšanja kvaliteta finansijskog izveštavanja: razvijanje poslova kompiliranja računovodstvenih informacija. Dakle, naredne konferencije će imati, itekako čime da se bave.

Pozivamo vas da sledeće godine ponovo dođete i prezentujete svoja poslovna rešenja problema sa kojim ste se susreli u svakodnevnom radu.

Urednici konferencije FINIZ

Back to Top