O Beogradu

Info za turiste

Srbija je relativno mala kontinentalna zemlja koja se nalazi u jugoistočnoj Evropi, na centralnom delu Balkanskog poluostrva. Najveći i glavni grad je Beograd sa preko 2 miliona stanovnika. S obzirom da se nalazi na usću Save u Dunav, Beograd se ubraja među najstarije gradove u Evropi i predstavlja raskrsnicu puteva Istočne i Zapadne Evrope.

        

Beograd ima karakterističnu arhitekturu i raspolaže brojnim impresivnim spomenicima i turističkim atrakcijama iz različitih istorijskih perioda. On predstavlja modern grad koji se neprekidno razvija, a koji je naročito poznat po svojoj gostoljubivosti i međunarodnom duhu. Neke od najpopularnijih destinacija u Beogradu su: reke Sava i Dunav, toranj na Avali, Trg republike, Vukov spomenik, Kalemegdanski park i tvrđava, Knez Mihajilova ulica itd.

Za više informacija posetite sledeće stranice:

 

Prevoz

Međunarodni aerodrom Nikola Tesla u Beogradu udaljen je 20 minuta od centra grada. Postoje različite vrste transfera od aerodroma ka gradu i obratno. Najbolje opcije su direktna mini autobuska linija A1 (do centra grada, trg Slavija) ili korišćenje taksi usluga. Taksi možete rezervisati u holu za dolaske za oko 20 EUR. Za detaljnije informacije posetite zvanični sajt aerodroma Nikola Tesla.

Taksi usluge su dostupne širom grada, naročito na aerodromu, železničkoj i autobuskoj stanici i hotelima.

Cene taksi usluge (u dinarima) Dnevna tarifa * Noćna tarifa Vikend tarifa
Start 170 170 170
1 Kilometer 65 85 130
1 sat čekanja 750 750 750

Za više informacija o gradskom prevozu u Beogradu posetite sledeći sajt.

 

Valuta

Lokalna valuta u Srbiji je dinar (RSD). Za detaljnije informacije o važećem kursu posetite sledeći sajt.

Back to Top