O konferenciji 2019

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je šesta po redu međunarodna naučna konferencija FINIZ 2019 pod nazivom ”Digitalizacija i smart finansijsko izveštavanje” održana je u petak, 6. 12. 2019. godine na Univerzitetu Singidunum u Beogradu, ul. Kumodraška 261a (Bulevar Peka Dapčevića bb).

Živimo u okruženju u kojem se podaci kreću brže od misli. Smart finansijsko izveštavanje zahteva od profesionalaca u korporacijama poznavanje digitalne tehnologije (cloud računovodstvo, mobilne tehnologije, napredne analitike (big data), društvenih mreža, Internet of Things, poslovne inteligencije kao podrške finansijskom odlučivanju, blockchain i 3D štampe)  i aktuelne regulative (računovodstvene, poreske, korporativne, e-poslovanja, itd.). U privrednom subjektu smart finansijsko izveštavanje nadograđuje tradicionalno računovodstvo, jer pored računovodstvenog izveštavanja pruža mogućnosti poslovnog savetovanja, odnosno holističkog razumevanja biznisa. Revizorske firme svoje procese, načela poslovanja, etičke principe i profesionalnu regulativu unapređuju smart platformama koje koriste u reviziji finansijskih izveštaja, tokom pregleda finansijskih informacija i drugih angažovanja na osnovu kojih pružaju uveravanje i kod drugih usluga srodnih reviziji. Smart procesi u revizorskim firmama su povećali profesionalni sud, iskustvo, skepticizam, primenom novih digitalnih tehnologija, nauke o podacima i bazama podataka i sofisticiranim analizama.

Konferencija FINIZ je nastavila da podstiče stručnjake iz privrede i naučne radnike da istražuju stvarne događaje i predlažu nova finansijska rešenja u funkciji umrežavanja svetskih finansijskih trendova i izazova upravljanja rizicima. Takođe, istrajala je u posmatranju i praćenju trendova, pa u vezi sa tim, na ovogodišnjoj konferenciji FINIZ 2019 pored postojećih sesija organizovane su sesije iz oblasti marketinga i upravljanja ljudskim resursima (HR – Human Resources).

Zaključke sesija FINIZ 2019 možete pogledati ovde.

Back to Top