Održan FINIZ on-line panel

Održan FINIZ on-line panel

FINIZ online

Dana 31.03.2020. održan je FINIZ on-line panel pod nazivom: Finansijska edukacija, digitalna solidarnost i društvena odgovornost, u organizaciji Univerziteta Singidunum i Casa Forte, uz podršku predstavnika Evropske bankarske trening mreže (sa sedištem u Briselu) i Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, Vlade Republike Srbije. Panel je iniciran aktuelnom tematikom finansijske inkluzije, koja je pozicionirana kao pokretač drugih razvojnih ciljeva  okviru Agende Ujedinjenih nacija održivog razvoja do 2030.godine. Prema podacima Svetske banke postoji prostor da se omladina, starosti od 15-24 godine više uključi u finansijske tokove zemlje. S toga su učesnici panela istakli važnost celoživotne finansijske edukacije i korišćenje digitalnih alata, uvažavajući etičke principe u korist društva u celini.  

Prisutnima su se u ime organizatora obratili: prof. dr Goranka Knežević, prof. dr Lidija Barjaktarović i Biljana Lazarević, Casa Forte. Potom, su se uvažavajući značaj teme, studentima obratili: Aleksandar Kemiveš, specijalni savetnik predsednika Privredne komore Srbije, dr Slađana Sredojević, potpredsednica Evropske banakrske trening mreže, Ilija Dragišić, predsednik Upravnog odbora Udruženja mladih privrednika Srbije, profesor Aleksandar Đorđević, marketing menadžer Comtrade System Integration Beograd, i alumnista Univerziteta Singidunum Ivan Stamenković, suosnivač i finansijski direktor NIVS partners.

Zatim su na scenu stupili studenti Poslovnog fakulteta u Beogradu: Savo Simić /I godina/, Jovana Jovanović /III godina/, Nenad Dimitrijević, Anđela Lutovac i Mihailo Vranešević /IV godina/.

Oni su izneli svoja pozitivna iskustva u razvoju, testiranju i korišćenju edukativno poslovne simulacije Coin & Fund, uz paralelno deljenje ekrana simulacije (kroz koju su se kretali tokom panel diskusije). Fokus njihovog izlaganja je bio na stečenim znanjima iz oblasti finansija, poslovanja preduzeća i korišćenju digitalnih alata u nastavnom i nenastavnom procesu. Na kraju su posebno istakli značaj on-line učenja, društvene odgovornosti i solidarnosti, uključujući i digitalnu solidarnost u Vanrednom stanju zemlje.

Panel je završen diskusijom na koji način bi finansijska edukacija mogla da se primeni u osnovnom i srednjem obrazovanju, odnosno kod malih i srednjih preduzeća.

 

Back to Top